Van der Poel pakt draad winnen weer op in Lille

Van der Poel pakt draad winnen weer op in Lille

Mathieu van der Poel heeft een kleine week na het wereldkampioenschap in Valkenburg de draad van het winnen weer opgepakt.De Europees kampioen reed direct in de eerste ronde weg van de anderen en soleerde naar de winst in Lille, nota bene de thuishaven van wereldkampioen Wout van Aert.

 

Voor Van der Poel was het zijn 27e zege van het seizoen. Tim Merlier eindigde als tweede, Laurens Sweeck werd derde. Lars van der Haar legde beslag op de vijfde plaats, Corné van Kessel werd zevende. Van Aert moest genoegen nemen met een achtste stek.


Of hij verwacht had dat het weer zo relatief eenvoudig zou zijn? Van der Poel: "Eerlijk? Ik was zelf wel wat verbaasd. Ik had gedacht dat het wat langer zou samenblijven op zo’n snelle omloop. Maar toen ik eenmaal dat kloofje had, ben ik uiteraard voluit verder gegaan." Voor Mathieu van der Poel meteen zijn eerste wedstrijd én ook eerste zege na de WK-teleurstelling. “Ik noem dit wel geen WK-revanche voor alle duidelijkheid. Het is eerder de winnersmentaliteit die ik altijd meedraag in wedstrijden, die vandaag nog is extra naar boven kwam. Ik heb op zich wel genoten.”