Van der Poel grijpt naast de winst op WK

Van der Poel grijpt naast de winst op WK

Mathieu van der Poel startte als favoriet voor de wereldtitel bij de elite-mannen zondag, maar zag de wereldtitel voor de derde keer op rij naar Wout van Aert gaan.

 

Die won de wereldtitel met ruim verschil. Van der Poel en Van Aert gingen de tweede ronde nog gezamenlijk in, maar daarna nam de Vlaming afstand. Ook Michael Vanthourenhout kwam bij de Europees kampioen aansluiten en liet Van der Poel ook ter plekke. De Nederlander moest zelfs nog even Toon Aerts bij zich dulden, maar veroverde toch het brons.

Lars van der Haar eindigde achter Aerts  op de vijfde stek.

Van Aert zei in een eerste reactie: "Ik verwachtte een flink duel. Maar ik startte goed en voelde me sterk. Toen ik bij Mathieu bleef in de eerste ronde, wist ik dat ik een kans had. Ik wist vervolgens zelf een kloof te slaan en wist op een mooie manier te winnen. Het is mijn derde opeenvolgende zege op het WK, dat is niet veel mensen gegeven."

 


Mathieu van der Poel zei na afloop teleurgesteld te zijn. "Ik heb hier geen echte verklaring hiervoor. Voor mijn gevoel deed niet echt iets fout. Ik was ook ontspannen, maar Wout was gewoon sterker vandaag. Maar ik geef toe: als je het tijdsverschil ziet, is dat niet normaal dat ik zover achter Wout eindig. Ik had toch verwacht minstens in zijn wiel te blijven." Toch was hij niet zo ontgoocheld als in Bieles een jaar geleden. "Vorig jaar was ik meer teleurgesteld. Toen verloor ik door mijn lekke banden, nu was het verschil heel ruim. " Vermoeidheid speelde volgens hem geen rol. "Ik kan voor mijn gevoel nog wel dertig wedstrijden doen. Het was een gedenkwaardige wedstrijd, door het weer waren het wel veel loopstukken, maar het was een goed parcours. Ik kwam om te winnen en dan is dit echt shit. Ik maakte een foutje en kon niet naar zijn wiel komen. Dat was heel lastig. Ik reed voor eigen publiek kon het niet over mijn hart verkrijgen om drie Belgen op het podium te laten plaats nemen."

 

Foto: © Sportfoto

1. Wout van Aert (Bel), 2. Michael Vanthourenhout (Bel), 3. Mathieu van der Poel (Ned), 4. Toon Aerts (Bel), 5. Lars van der Haar (Ned), 6. Gioele Bertolini (Ita), 7. Tim Merlier (Bel), 8. Laurens Sweeck (Bel), 9. Daan Soete (Bel), 10. Steve Chainel (Fra), 17. David van der Poel, 22. Stan Godrie, 26. Corné van Kessel