Nieuwenhuis wint zilver op WK veldrijden

Nieuwenhuis wint zilver op WK veldrijden

Joris Nieuwenhuis is op het WK veldrijden voor beloften tweede geworden. De uittredend kampioen moest in Valkenburg ditmaal Eli Iserbyt voor laten gaan.

De Fransman Yan Gras won het brons. Nieuwenhuis moest van schoen wisselen, maar dacht niet dat hij daar de titel mee verspeeld had.


"Eli liep natuurlijk ver bij me weg door die schoenwissel, maar die kloof liep later nog verder op. Ik heb mijn eigen wedstrijd gereden, zoals ik al het hele seizoen doe. Ook toen Gras bij me kwam, ben ik nooit in paniek geraakt. De toeschouwers riepen op een gegeven moment dat ik weer een gat had geslagen en toen ben ik er nog een keer vol voor gegaan.  Mijn seizoen was zeker niet de beste uit mijn loopbaan, ik was dit jaar op internationaal niveau zelfs nog niet één keer tweede. Ik zal hier later zeker blij mee zijn. Maar toen ze bij de huldiging de regenboogtrui aan Eli Iserbyt gaven, was het wel even lastig. Het was zo mooi om de trui te dragen."

 

Foto's: © Sportfoto

1. Eli Iserbyt (Bel), 2. Joris Nieuwenhuis (Ned), 3. Yan Gras (Fra), 7. Sieben Wouters, 16. Thymen Arensman, 19. Kelvin Bakx, 22. Maik van der Heijden, 27. Jens Dekker