Brand is tevreden met brons op WK

Brand is tevreden met brons op WK

Lucinda Brand heeft in Valkenburg een bronzen medaille behaald bij de elite-vrouwen. De wereldtitel ging naar Sanne Cant, die in de slotronde Katherine Compton definitief afschudde. Brand ging een fel duel aan met de goed gestarte Christine Majerus, maar wist de Luxemburgse in de slotfase terug te wijzen.

 

Lucinda Brand kon goed leven met haar derde stek. "Ik had aanvankelijk een goede start, maar op de schuine kant viel ik en gingen velen mij voorbij. Ik kon snel oprukken naar de zevende plek. Ik kwam langzamerhand dichter bij Christine Majerus, maar ik kon haar niet direct afschudden. Ik dacht dat ik voor de tweede keer vierde zou worden na een foutje. Maar ik kon aansluiten en pokerde dat ik nog kracht over had. Ik sloeg een kloof en toen was het een kwestie van geen fouten meer maken. Gelukkig was het niet ver meer." De aanloop was niet ideaal, Brand moest opgeven in Hoogerheide vorige week na een voedselvergiftiging. "Ik ben inderdaad ziek geweest in de aanloop naar dit WK. Met een normaal verloop van mijn voorbereiding had ik de kloof met goud en zilver wel wat groot gevonden, maar gezien deze mindere aanloop kan ik hier wel mee leven." 

 


Worst 'Te veel lopen'

 

Annemarie Worst werd veertiende en was daarmee de tweede Nederlandse in de uitslag. "Ik had een goede start, maar op dit parcours moet je voor mijn doen veel te veel lopen. En dat is nu eenmaal niet mijn ding. Rond deze plek eindig ik ook vaak in de wereldbeker. Dus gezien het seizoen is dit geen vreemde uitslag. De komende zomer zal er een tandje bij moeten als ik meer van voren wil eindigen."

Cant 'Zwaarste wedstrijd ooit' 

Sanne Cant moest net als vorig jaar tot het einde voluit blijven gaan om de regenboogtrui te winnen. Toen na een duel met Marianne Vos, nu met Compton. Ze durfde zich pas op het allerlaatst rijk te rekenen. "Ik dacht in de slotronde dat het over zou zijn, Katherine had een grote kloof geslagen. Maar gelukkig kon ik haar richting de pitstraat weer bijhalen en zelfs zelf een klein verschil realiseren. Toen moest ik het zien vol te houden en dat lukte gelukkig. Het was voor mij altijd heel lastig om de wereldtitel te behalen, maar vorig jaar lukte het eindelijk. Dat heeft me vertrouwen gegeven. Ik heb deze keer een fel gevecht met Katie moeten leveren, het ging zeker niet vanzelf, maar gelukkig kon ik de trui behouden." Cant vond het parcours zeer uitdagend. "Dit was de zwaarste wedstrijd waaraan ik ooit heb deelgenomen. Ik heb veel op het lopen getraind, want je weet dat het hier veel omhoog gaat en er ook voor het overige relatief veel loopstukken in zitten. Voor mij is dit anders dan vorig jaar. Het was heel bijzonder om eindelijk wereldkampioene te worden. Maar misschien ben ik hier zelfs nog wel gelukkiger mee, omdat ik hier bevestig." 

Foto: © Sportfoto

Elite-vrouwen:

1. Sanne Cant (Bel), 2. Katherine Compton (USA), 3. Lucinda Brand (Ned), 4. Christine Majerus (Lux), 5. Elisabeth Brandau (Dui), 6. Kaitlin Keough (USA), 7. Eva Lechner (Ita), 8 . Elle Anderson (USA), 9. Marlene Petit (Fra), 10. Caroline Mani (Fra), 14. Annemarie Worst, 18. Marianne Vos, 25. Maud Kaptheijns, 33. Thalita de Jong