Alvarado naar het zilver op WK vrouwen -23

Alvarado naar het zilver op WK vrouwen -23

Ceylin del Carmen Alvarado is tweede geworden op het WK Veldrijden voor vrouwen -23. De Rotterdamse eindigde ruim achter een onaantastbare Evie Richards, die haar tweede wereldtitel behaalde.

 

Alvarado was zeer te spreken over haar zilveren plak. "Eindelijk eens geen pech op een kampioenschap" zei ze verwijzend naar valpartijen op het EK en NK. "En als je dan moet kiezen, dan win je hier natuurlijk het liefst een medaille. Ik wist dat Evie Richards heel sterk was, ze was de favoriete, maar je legt je er natuurlijk niet bij neer dat ze gaat winnen. Ik denk dat ze zeker voordeel had hier van het feit dat ze mountainbikester is, het parcours was lastig en je moest hier wel durven." De renster van Corendon-Circus viel even terug aan het einde van de eerste ronde. "Ik had een probleem met mijn ketting en dat kostte tijd. Ik viel terug naar een zesde plek, maar vermande me. Ik wilde gewoon niet dat het me nog een keer gebeuren zou dat ik door pech van het podium zou vallen. Op het laatst kreeg Richards pech en ging ik even hopen dat het lukte. Ik zag haar ook rijden, maar kon de kloof niet meer dichten. Maar al met al ben ik zeer tevreden."


Fleur Nagengast kwam als vijfde over de meet. "Ik miste mijn start enigszins. Ik weet niet eens waarom, maar ik was niet goed weg. Maar daarna kon ik steeds verder opzetten. Uiteindelijk denk ik wel dat dit mijn plek was. Ik heb wel wat podiumplaatsen gereden dit seizoen bij de beloften-vrouwen, maar er waren hier ook rensters die we niet vaak gezien hebben dit seizoen. Op een gegeven moment zag ik de nummer twee Ceylin Alvarado nog voor me rijden, maar zij was vandaag echt sterk en reed zo weer naar voren. Ik ben tevreden met mijn seizoen en ook met dit WK. Ik heb nog twee jaar voor me. Als ik deze lijn doortrek, sta ik misschien volgend jaar wel op het podium."

Vrouwen -23: 1. Evie Richards (Gbr), 2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned), 3. Nadja Heigl (Oos), 5. Fleur Nagengast, 12. Manon Bakker, 18. Inge van der Heijden, 29. Yara Kastelijn