Kamp rijdt naar brons op WK veldrijden junioren

Kamp rijdt naar brons op WK veldrijden junioren

Ryan Kamp heeft Nederland een eerste medaille bezorgd op het WK Veldrijden. Hij won brons bij de junioren.

 

Kamp reed in de slotfase Pim Ronhaar nog voorbij en pakte de bronzen medaille. De wereldtitel ging naar de Brit Ben Tulett die in de slotronde zijn laatste metgezel Tomas Kopecky afschudde.

Kamp was content met zijn bronzen medaille. "Het is zonde dat ik met een kettingprobleem af te rekenen kreeg. Daardoor raakte ik even het contact met de eersten kwijt en op dat moment reed Tulett al weg. Misschien had zilver er achteraf ingezeten, maar ik denk dat ik blij moet zijn met brons. Het is een WK in eigen land en ik sta toch maar mooi met een medaille om mijn nek." Kamp vond een parcours naar zijn maat. "Ik houd van wedstrijden met wat hoogte verschil en als het wat zwaar gaat. Ik reed ook een sterke laatste ronde, kon nog ver oprukken. Daarmee sluit ik mijn WK tevreden af."


Pim Ronhaar kreeg uiteindelijk een zesde plek achter zijn naam, Mees Hendrikx werd zevende. De drie Nederlanders reden een dag lang mee voor de prijzen.

Ronhaar – eerstejaars nog maar – lag in de slotfase even op koers voor een bronzen medaille, maar kwam ten  val. “Met een zesde plek had ik anders misschien best kunnen leven, maar nu baal ik ervan. Er had een medaille ingezeten. Maar toen sloeg ik over de kop. Of het door de vermoeidheid kwam? Ik weet het niet, iedereen was moe op een technisch veeleisend parcours. Ik denk dat het gewoon pech was. Maar wel pech met grote gevolgen.”  

Foto: © Sportfoto

Junioren:

1. Ben Tulett (Gbr), 2. Tomas Kopecky (Tsj), 3. Ryan Kamp (Ned), 6. Pim Ronhaar, 7. Mees Hendrikx, 11. Luke Verburg, 40. Bart Artz