Van der Poel wint, Vos hoopvol

Van der Poel wint, Vos hoopvol
Mathieu van der Poel heeft de laatste test voor het wereldkampioenschap op zijn naam geschreven. In Hoogerheide won hij de slotmanche van de wereldbeker. De crosser van Corendon-Circus was al zeker van de eindwinst.

Wout van Aert kwam in de slotfase nog wat dichter, maar kon de Nederlander niet van zijn 26e overwinning houden.  Michael Vanthourenhout werd de derde man op het podium op ruim anderhalve minuut van de winnaar.

David van der Poel - zaterdag winnaar in Rucphen - eindigde als achtste. Lars van der Haar legde beslag op de negende stek.

 


Sanne Cant heeft de wereldbekercross in Hoogerheide gewonnen. De wereldkampioene wist Eva Lechner af te schudden en eiste een week voor het WK de zege op. 

 

Achter Lechner werd de jonge Evie Richards derde.

Marianne Vos sprintte ruim achter de drie naar een vierde plaats. Ceylin del Carmen Alvarado werd verdienstelijk negende, Maud Kaptheijns werd tiende.

“Twee weken geleden was ik helemaal nergens, nu sta ik alweer hier. Het geeft aan dat ik het wereldkampioenschap veldrijden niet uit m’n hoofd hoef te zetten”, zegt Marianne Vos, die in haar loopbaan al zeven keer wereldkampioen werd in het veld.

Tegelijkertijd toonde de Brabantse zich realistisch. In het slotstuk vielen enkele andere crossers om uiteenlopende redenen weg. “Bij de bel reed ik nog op plek negen”, zegt ze. “Misschien geeft die vierde plaats een ietwat vertekend beeld.”

Fleur Nagengast werd eindwinnares van de wereldbeker bij de vrouwen -23. Ze hield ondanks een 28e plek Alvarado van de eindwinst. "Een mooie bekroning voor de stap die ik gezet heb deze winter en voor mijn constante prestaties. Ik had wat problemen met mijn fiets in de beginfase en stond achter een val, maar kon later wel opschuiven. Hopelijk krijgt dit op het WK in Valkenburg een mooi vervolg, want dat is het hoofddoel van dit seizoen."