Van der Poel en Sels winnen GP Rucphen

Van der Poel en Sels winnen GP Rucphen

David van der Poel heeft in Rucphen een internationale veldrit gewonnen. De crosser van Corendon-Circus rekende in de sprint af met Jim Aernouts. Dieter Vanthourenhout ging als derde mee op het podium. Bij de vrouwen won Loes Sels voor Manon Bakker.

 

Het was de vijfde zege voor David van der Poel deze winter, hij won eerder onder meer de Zilvermeercross (foto).

 


De wedstrijd in Rucphen leverde spektakel van de bovenste plank. Een kwartet met David van der Poel, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch en Diether Vanthourenhout kleurden het wedstrijdbeeld. In de laatste hectometers nam David van der Poel uiteindelijk het commando over. Hij gooide al zijn troeven op tafel en draaide ook als eerste de laatste rechte lijn in. Hij gaf die koppositie niet meer uit handen en spurtte zo dus naar de zege. “Winnen is altijd mooi”, klonk de winnaar tevreden. “Anderzijds was het wel een felbevochten zege. Samen met Jim nam ik het merendeel van het kopwerk op mij. We waren vandaag echt aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk kon ik het toch afmaken.” 

Loes Sels heeft de veldrit van Rucphen bij de vrouwen op haar naam gebracht. De Belgische versloeg Manon Bakker (Experza-Footlogix) in deze internationale cross.

De Luxemburgse Christine Majerus van Boels-Dolmans ging als derde mee op het podium.

Thalita de Jong leek op weg naar een plek op het ereschavot totdat pech roet in het eten gooide voor de oud-wereldkampioene. Uiteindelijk kwam de ploeggenote van Bakker niet over de streep: DNF.

Bij de junioren won Ryan Kamp voor Arno van den Broeck. Derde werd Len Dejonghe. Micha de Vries won de wedstrijd bij de masters 40+ voor Edwin Raats en Johan Dussel. Jos Bogaerts won bij de masters 50+ voor Michel Groenendaal en Lars Rietveld.Bij de nieuwelingen won Salvador Alvarado voor Tibor del Grosso en Hugo Kars.  Puck Pieterse was de beste juniore. Shirin van Anrooij eindigde als tweede, Fleur van der Peet als derde.