Van der Poel sterk in Nommay

Van der Poel sterk in Nommay

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross in Nommay op zijn naam gebracht. Het was de zesde WB-zege van dit seizoen en de 25e overwinning van deze crosswinter voor de Europees kampioen.

Wout van Aert kon de eerste ronden volgen, maar moest zich opnieuw gewonnen geven. Toon Aerts werd derde. David van der Poel was als achtste de tweede Nederlander in de daguitslag.

 


Lars van der Haar verliet het modderige parcours in Frankrijk voortijdig.  Corné van Kessel eindigde als 18e met zijn gekneusde hand, opgelopen bij het NK vorige week.

 

"Ik kon mijn eigen tempo rijden en dat was snel genoeg om te winnen" verklaarde de veelwinnaar Van der Poel vandaag. De wereldbeker is binnen voor hem. ”En daar ben ik best blij om. Deze had ik nog niet gewonnen bij de elite en het is leuk dat het nu al binnen is. Wat er nog te winnen valt? De belangrijkste wedstrijd van het seizoen en daar kijk ik dan ook heel erg naar uit.”
Fleur Nagengast heeft de leiderstrui in de wereldbeker bij de vrouwen -23 na de manche in Nommay nog altijd stevig in handen.

Met een zestiende plaats in de vrouwenwedstrijd was de Drentse bijna de hoogst geklasseerde landgenote, Annemarie Worst ging haar als vijftiende vooraf.

In Hoogerheide kan de eindzege in de wereldbeker Nagengast nauwelijks nog ontgaan. Met 46 punten voorsprong op Ceylin del Carmen Alvarado is die overwinning nog niet binnen, maar dan moet de Rotterdamse in de vrouwenwedstrijd bij de beste acht eindigen en Nagengast geen punten verdienen.