Van der Heijden en Gerritse naar nationale titel

Van der Heijden en Gerritse naar nationale titel

Inge van der Heijden is in Surhuisterveen Nederlands kampioene bij de beloften-vrouwen geworden. De renster van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies soleerde naar de winst.

 

Aanvankelijk kon Ceylin del Carmen Alvarado volgen, maar zij viel letterlijk en figuurlijk weg uit de kop van de wedstrijd. Uiteindelijk verliet ze het Friese strijdtoneel zelfs.

Fleur Nagengast werd tweede in Surhuisterveen, Yara Kastelijn derde.

 


Van der Heijden had vooraf niet durven dromen van de titel. "Na de kerstperiode begin ik er echt door te komen en heb ik de goede lijn te pakken. Maar je weet ook dat de concurrentie in Nederland hevig is. Het is natuurlijk jammer dat Ceylin zo wegvalt voorin de koers, maar dat heb ik natuurlijk ook niet in de hand. We bleven aanvankelijk met vier a vijf rensters bij elkaar, maar ik had al snel door dat ik in de modder net wat beter was. Daar kon ik ze onder druk zetten. Daar ben ik ook door getrokken. Toen Ceylin weg gevallen was, had ik een kloof geslagen op de rest en kon ik het volhouden tot het einde. Dan moet je de focus houden, want een foutje is zo gemaakt en dan zijn ze er ook zij bij."

 

Bij de junior-vrouwen won Van der Heijdens ploeggenote Femke Gerritse die Sylvie Swinkels van de titel hield. "Ik had niet de beste start, maar na twee ronden kwam ik er door en kon ik na de winst rijden" zei Gerritse, die vorig jaar kampioene werd bij de nieuwelingen-meisjes op de weg.

Foto: © Sportfoto

 

Vrouwen -23: 

1. Inge van der Heijden, 2. Fleur Nagengast, 3. Yara Kastelijn, 4. Manon Bakker, 5. Lindy van Anrooij, 6. Susanne Meistrok, 7. Aniek van Alphen, 8. Maaike de Heij, 9. Floor Weerink, 10. Esther van der Burg

 

Junior-vrouwen:

1. Femke Gerritse, 2. Sylvie Swinkels, 3. Laura van der Zwaan, 4. Rozemarijn Ammerlaan, 5. Elodie Kuijper, 6. Lisa Dorussen, 7. Larissa Hartog, 8. Marlies Vos, 9. Dorien Hoog Antink, 10. Isolde Ebbinge.