Rietveld, Dekker en Van Anrooij naar nationale titel

Rietveld, Dekker en Van Anrooij naar nationale titel

Lars Rietveld werd in Surhuisterveen de eerste Nederlands kampioen veldrijden 2017-2018. Bij de masters 50+ vertrok de renner uit Oudewater in het gezelschap van Gert Stappenbelt en liet de man uit Apeldoorn snel ter plekke. Erik Dekker won bij de masters 40+. Shirin van Anrooij ging met het goud aan de haal bij de nieuwelingen-meisjes.

Jos Bogaerts eindigde bij de masters 50+ op de tweede plek, brons ging naar Frank Groenendaal. 

Erik Dekker bleef in Surhuisterveen net Maarten Nijland voor. Edwin Raats werd derde.

Van Anrooij bleef Puck Pieterse (Tweede) en Senne Knaven (derde) voor.


Rietveld leek nog even bedreigd te worden door Groenendaal, maar die zakte later terug. "Ik ging wat foutjes maken in mijn ijver om naar voren te komen. Toen mijn ketting eraf liep, kwam ook Jos me nog voorbij" zei de manager van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies.

Rietveld werd voor de derde keer kampioen in de masterklasse. "Het was mijn plan om snel van start te gaan en het liep eigenlijk zo. Ik had met Gert best een gat geslagen en toen hij wat stilviel, heb ik niet getwijfeld. De vorosprong was immers al stevig. Maar je moet hier wel oppassen dat je jezelf niet opblaast, achterop het parcours is het zwaar. Ik had het gelukkig goed ingedeeld. In de laatste ronde werd ik toch wel wat emotioneel, dit is toch dé hoofdprijs van het seizoen voor me."

Dekker was al wereldkampioen deze winter. "Natuurlijk was ik vandaag ook gebrand op deze rood-wit-blauwe titel. Sinds vorig jaar wist ik dat dit parcours me prima zou liggen, dit rondje is me op het lijf geschreven, niet te technisch en ik kan er mijn kracht goed kwijt. Maarten is meer de man van de technische parcoursen. Natuurlijk wist ik dat hij me goed partij zou bieden. Het was uiteindelijk een foutje van Maarten die me vrij baan gaf en dan is het verschil tussen rood-wit-blauw en zilver in tijd heel klein, maar in betekenis heel groot."

Van Anrooij moest bij de titelstrijd bij de nieuweling-meisjes aanvankelijk Puck Pieterse voor laten gaan, maar keerde halverwege de wedstrijd de rollen om om vervolgens met 50 seconden verschil te winnen. "Ik wist dat hier een zwaar rondje lag en dat ik niet te veel met mijn krachten moest smijten in het begin" aldus de kampioene uit Zeeland. "Dat betaalde zich uit, want ik kon Puck bijhalen en voorbij rijden. Ik ben heel blij met deze titel" aldus de renster uit Kapelle die geen idee had voor de hoeveelste keer ze won dit seizoen.

NK Veldrijden Surhuisterveen: 

Nieuweling-meisjes: 1. Shirin van Anrooij, 2. Puck Pieterse, 3. Senne Knaven, 4. Kimberley Boven, 5. Elise Uijen, 6. Ilse Pluimers, 7. Lisa van Helvoirt, 8. Fleur van der Peet, 9. Danielle Quint, 10. Sofie van Rooijen

Masters 50+: 1. Lars Rietveld, 2. Jos Bogaerts, 3. Frank Groenendaal, 4. Michel Groenendaal, 5. Marcel Boschker, 6. Ton van Korven, 7. Jan Grootkarzyn, 8. Gert Stappenbelt, 9. Marcel Witte, 10. Jannes Weerman

Masters 40+: 1. Erik Dekker, 2. Maarten Nijland, 3. Edwin Raats, 4. Patrick Somsen, 5. Micha de Vries, 6. Johan Dussel, 7. Wilfred Veldkamp, 8. Ferry de Ruiter, 9. Robbert Wajer, 10. John Spek