Brand wint in Sint-Niklaas

Brand wint in Sint-Niklaas

Lucinda Brand heeft de Waaslandcross van Sint-Niklaas op haar naam gebracht. De Zuid-Hollandse van Team Sunweb sloeg al snel een kloof en hield deze vast tot het einde.

 

Sanne Cant - die joeg op haar 100e zege - moest genoegen nemen met de tweede plaats. Sophie de Boer werd derde. Annemarie Worst eindigde als vijfde.

Brand won eerder dit seizoen in Mol.


Ze zag wel dat Sanne Cant langzaam oprukte naar de tweede plaats en daar een aanval inzette, zo zegt ze op haar website. “Maar Sanne moest van ver komen en dat had ook veel kracht gekost. Ze kon dus niet doortrekken, waardoor ik een ruime marge kon vasthouden”, vertelde Lucinda. In de voorlaatste ronde ging het toch nog bijna mis. “Ik zette mijn voet op het randje en gleed daardoor weg. Daar verloor ik veel tijd en Sanne kwam ineens dichterbij. Gelukkig kon ik het nog opvangen. Sanne reed een supergoede laatste ronde, maar het verschil was gelukkig groot genoeg.”

 

David van der Poel was vierde bij de mannen. Mathieu van der Poel (ziek afgemeld) en Lars van der Haar (geen contract voor deze cross) ontbraken in Sint-Niklaas.

Foto: © Sportfoto