Van der Poel is derde in Namen

Van der Poel is derde in Namen

Nathieu van der Poel zag in de veldrit van Namen zijn zegereeks onderbroken. De Europees kampioen moest genoegen nemen met een derde stek. Toon Aerts werd tweede, terwijl wereldkampioen Wout van Aert naar de zege reed in deze WB-veldrit.

 

Corné van Kessel was op de zesde plek de tweede Nederlander in de uitslag. Maar de aandacht ging toch vooral naar Van der Poe "Het was niet mijn beste dag”, aldus een eerlijke Europees kampioen, die ook last had van een verkoudheid. “Klopt, maar daar ga ik mij zeker niet achter verstoppen. Of ik nu met zorgen naar huis ga? Nee, dat niet. Ik hou het op een offday en hoop volgende week weer mee te strijden voor de zege.” Van der Poel blijft wel leider in de wereldbeker.


Evie Richards heeft de wereldbekercross van Namen gewonnen. De Britse soleerde naar de zege in deze zware cross. De voormalig wereldkampioene bij de beloften-vrouwen kreeg Nikki Brammeier (tweede) en Eva Lechner (derde) mee op het podium. Lucinda Brand was op de negende stek de beste Nederlandse. Fleur Nagengast verstevigde de leiding in het klassement bij de beloften-vrouwen. De Drentse werd slechts 28e, maar zag concurrente Laura Verdonschot de start niet nemen.