Bosman en Bakker aan het feest in Wierden

Bosman en Bakker aan het feest in Wierden

Gert-Jan Bosman heeft de nationale veldrit van Wierden gewonnen. De wedstrijd werd onder het motto van een pilot verreden als combinatiewedstrijd van elite/beloften en amateurs.

Een kleine zestig renners namen de start bij recreatieplas Het Lagerveld en Bosman koos al snel het hazenpad. Een koppel amateurs zette de achtervolging in, maar zij werden bijgehaald en gepasseerd door Bosmans boezemvriend Joey van Rhee, eveneens van Destil-Piels. Atze ten Brinke werd derde en was de eerste amateur.

Toch was Ten Brinke tevreden over het initiatief. "Als dit een aantal keren per jaar voorkomt, kan dat best leuk zijn. Ook omdat je dan andere tegenstanders tegen komt en dus andere wedstrijden krijgt. Ik denk dat we op andere parcoursen misschien nog meer aan elkaar gewaagd zijn" verwees de nummer drie naar de snelheid van het parcours. Winnaar Bosman was eveneens content. "Ik denk dat dit de beste manier is om het veldrijden in het noorden en oosten van een leuke wedstrijd met elite te voorzien. Met krap tien man aan het vertrek is toch ook geen oplossing. Dit zou bijvoorbeeld ook voor Zwartemeer iets kunnen zijn. Als het parcours maar lang genoeg is, rijd je elkaar ook niet snel in de weg. Ik was hier sowieso in mijn element, ik houd van snelheid in een cross en van zand, een ideaal rondje dus voor mij." 


 

Bij de vrouwen won Manon Bakker voor Femke Gerritse en Sylvie Swinkels. Een jong podium dus in Wierden. De nationaal kampioene bij de beloften-vrouwen - bezig aan haar laatste wedstrijden voor MijnBad-Liv-Giant - had eigenlijk in Namen zullen starten in de wereldbeker. "Maar ik werd ziek en daardoor was zo'n goed bezette en zware cross geen goed idee. Maar anders was ik gaan trainen, dus dan kon zo'n nationale cross ook geen kwaad" sprak ze met een stem, die inderdaad niet optimaal klonk.

"Normaal moet ik een wedstrijd als deze met ruim verschil kunnen winnen, maar uiteindelijk haal ik het nog met geringe voorsprong. Ik ben blij met de zege, maar niet met mijn vorm van dit moment." Bij de junioren won Rick Pluimers. Lang moest de renner van De Zwaluwen-Almelo Milan Ziemerink bij zich dulden, maar in de slotfase reed hij weg van zijn opponent. Bij de masters sprintten Erik Dekker en Micha de Vries om de zege, de wereldkampioen met Drentse roots won die strijd. Nederlands kampioen Maarten Nijland werd derde. Bij de nieuweling-meisjes won Shirin van Anrooij.