Vos begint met achtste plek in Antwerpen

Vos begint met achtste plek in Antwerpen

Maud Kaptheijns is zesde geworden in de veldrit van Antwerpen. Daarmee was de renster van Crelan de beste Nederlandse in de door Sanne Cant gewonnen veldrit.

 

Marianne Vos werd achtste. De Nederlands kampioene reed haar eerste cross, opende sterk, maar zakte later terug. Denise Betsema (tiende) was de derde Nederlandse in de top 10.

 

 

 


Cant had lang gezelschap van Katerina Nash en Katie Compton, terwijl Helen Wyman ook lang aandrong. Nadat Nash letterlijk en figuurlijk weg viel, wist Cant Compton in de slotfase te verschalken. Vos keek na afloop terug op haar race: "Mijn start was sterk, ik kon als tweede het veld induiken.” Ze voerde vooraan een ferme strijd, onder meer met de latere winnaar Sanne Cant. “Dat kostte behoorlijk wat kracht en daardoor moest ik me iets te veel forceren.”

 

Na een aantal ronden waarin ze enkele plaatsen moest prijsgeven op de concurrentie wist ze zich te herpakken. “In de slotronde vond ik mijn ritme weer terug en begon het te draaien. Dat goede gevoel wil ik meenemen naar de volgende veldritten.” Volgende week rijdt Vos in Sint-Niklaas.

 

Foto: © Sportfoto