Marianne Vos mikt met compact programma op WK

Marianne Vos mikt met compact programma op WK

Het wereldkampioenschap veldrijden in Valkenburg is het grote doel van Marianne Vos deze winter in het veld. Ze begint haar programma op 16 december in Antwerpen.

 

Dat was vorig jaar ook de plek van haar debuut. In 2017 heeft ze dan verder de Waaslandcross in Sint Niklaas (23 december), de WB-cross in Heusden-Zolder (26 december) en de Superprestige in Diegem (30 december) op het programma staan.

 


In 2018 staat het WK Veldrijden op 3 en 4 februari rood omcirkeld in haar planning. “Het wordt een relatief kort seizoen. Ik heb eerst een aantal crossen nodig om ritme op te doen en daarna hoop ik er te staan. Het veldrijden helpt me in de voorbereiding op het wegseizoen. Maar uiteraard wil ik in die periode zo goed mogelijk presteren. Dat het wereldkampioenschap dit jaar in eigen land plaatsvindt, maakt het extra mooi. Ik hoop in de best mogelijke vorm in Valkenburg te staan.”

 

Vorig jaar verloor Nederlands kampioene Marianne Vos - die zeven keer wereldkampioen werd - heel nipt het WK aan Sanne Cant.

Foto: © Sportfoto