Van der Poel tweede in Zeven: 'Zat niet meer in'

Van der Poel tweede in Zeven: 'Zat niet meer in'

Mathieu van der Poel heeft in de WB-cross in Zeven genoegen nemen met een tweede plaats. Na vroeg in de wedstrijd problemen te hebben gekregen met zijn ketting, waardoor hij lang stil stond,  kon de Europees kampioen de kloof met winnaar Wout van Aert niet meer dichten.

 

 

 

Toon Aerts drong nog wel aan voor de derde plek, maar Van der Poel wist hem net voor te blijven op de streep. Corné van Kessel werd vierde in deze Duitse Polderccross.

 


"Het duurde lang voordat ik het malheur met mijn materiaal had verholpen. Ik heb toen alles gegeven om de kloof te dichten, maar Wout bleek vandaag te sterk. Een halve minuut dicht rijden doe je ook niet zomaar, dan moet je serieus goede benen hebben, maar die had ik niet. Het had op het laatst geen zin meer om nog verder aan te dringen."

 

Van der Poel wilde zich niet achter het pechmoment verschuilen. "Ook zonder pech had ik er zeker een hele kluif aan gekregen vandaag om Wout te verslaan." Wout van Aert vond het jammer dat opnieuw pech de wedstrijd mede besliste. "Ik denk dat dat vooral jammer is voor de cross. Graag was ik het duel aangegaan, maar ik kan het ook niet helpen dat dit gebeurt. Maar het moment gaat vast snel komen dat we een serieus gevecht tot het laatste moment kunnen leveren voor de zege." 

Foto: © Sportfoto