Sophie de Boer tevreden met vijfde plek Zeven

Sophie de Boer tevreden met vijfde plek Zeven

Sophie de Boer was op de vijfde plek de beste Nederlandse in de WB-cross in Zeven. Hoewel de renster van Breepark.nl viel in de beginfase en tot achtervolgen was aangewezen, kon er een brede glimlach af na afloop.

 

"Ik bleef in de eerste bocht na de finish haken in het wiel van Katie Keough en ik denk dat ik als laatste het veld weer in ging. Toen kon ik er heel veel oprapen. Voor mij is het winst dat het goede gevoel weer terug is. Ik ga binnenkort anderhalve week op trainingskamp en dan hoop ik een goede basis te leggen voor het tweede deel van het seizoen. Maar ik haal hier alvast heel veel vertrouwen uit."


En dat was nodig. "De afgelopen weken miste ik vaak de vorm die ik gewend was, ging ik niet altijd vol vertrouwen naar een wedstrijd. Maar ik trof hier een parcours waar ik mijn kracht goed kwijt kon, al was ik niet zo gecharmeerd van het lopen naar boven wat we hier moesten. Maar al met al ben ik tevreden met deze dag en vooral met de benen die ik had." De Boer sloop ook weer dichter richting Keough in de WB-stand, maar staat nog wel altijd derde.

 

De zege ging naar Sanne Cant, die Helen Wyman (tweede) en Katie Compton mee op het podium kreeg.

Fleur Nagengast bleef leidster in de wereldbekerstand voor -23.

Foto: © Sportfoto