Ronhaar wint en leidt in Zeven

Ronhaar wint en leidt in Zeven

Pim Ronhaar heeft zaterdag de wereldbekercross van Zeven gewonnen. De junior uit Hellendoorn boekte daarmee alweer zijn tweede zege in de Coupe du Monde van dit seizoen, eerder won hij ook in Koksijde. 

 

Met de winst in Duitsland heroverde Ronhaar de leiding in de wereldbeker op de Tsjech Tomas Kopecky, die tweede werd. "Het was een zwaar parcours waar de sterksten over bleven. Tomas maakte een foutje in de derde ronde en zo kon ik een gaatje slaan. Deze trui is een van de hoofddoelen van het seizoen, samen met het WK. Ik hoop dit tricot te behouden tot het eind." 


Als eerstejaars maakt de coureur uit Hellendoorn mede de dienst uit. "Op zich is podium al heel mooi als je strijdt tegen renners van een jaar ouder. Maar ik kan rijden om te winnen en dat doe ik dan ook. Ik ben met mijn tegenstanders bezig en niet met hun leeftijd." Mees Hendrikx werd derde. "Ik ben wat later in vorm gekomen omdat ik aan het begin van het seizoen met de gevolgen van een sleutelbeenbreuk kampte. Ik had willen pieken op het EK, maar het werd iets later vandaar mijn podiumplaatsen in Bogense en Zeven. Ik hoop deze vorm nog even vast te houden."

Arensman zevende belofte

Bij de beloften was Thymen Arensman een tevreden nummer zeven in de uitslag. "Ik denk dat ik als eerstejaars tevreden kan zijn met deze klassering. Mijn start was niet super, maar ik kon langzaam aan opschuiven. Ik vond hier een rondje dat me goed lag, omdat ik mijn macht in de modder goed kwijt kon. Op de technische stukken verloor ik wel iets, maar uiteindelijk ben ik content over de afloop." 

Foto: © Sportfoto