Van der Poel pakt in Bogense de draad weer op

Van der Poel pakt in Bogense de draad weer op

Mathieu van de Poel heeft de WB-veldrit van Bogense op zijn naam geschreven. De Europees kampioen overbrugde de kloof naar Toon Aerts en liet de Belg halverwege de wedstrijd ter plaats.

 

Wout van Aert legde beslag op de tweede plek, Toon Aerts werd derde op het Deense parcours, waar volgende winter het wereldkampioenschap wordt verreden.

 


Het is de vierde WB-zege in vier wedstrijden voor Van der Poel dit seizoen. “Ik heb geen perfecte week achter de rug”, vertelde de renner, die tot donderdag niet mocht fietsen na een val in Gavere en een hechting aan de knie tot gevolg. “Maar ik had de voorbije dagen wel al in de gaten dat die knie mij weinig parten zou spelen tijdens de wedstrijd. Eigenlijk heb ik er niets van gevoeld. Maar ik had hier wel enkele rondjes nodig om het juiste ritme te vinden. De zon stond laag waardoor het moeilijk was om sommige bochten in te schatten. Ook al omdat het parcours er anders bijlag dan tijdens de verkenning. Dat ik hier al mijn 14e zege van het seizoen grijp is mooi. Net zo mooi als mijn grotere voorsprong in de Wereldbeker na vandaag.”

 

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen