Van Amerongen naar de winst in Oostenrijk

Van Amerongen naar de winst in Oostenrijk

Thijs van Amerongen heeft bij zijn rentree in het veld direct een overwinning weten te boeken. De renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies won een internationale cross in Oostenrijk, de GP Lambach/Stadl-Paura. De renner uit het oosten des lands hield de Belg Lander Loockx (tweede) en de Tsjech Emil Hekele (derde) achter zich.

 

Van Amerongen was ronduit opgelucht over de zege. "Het liep weer. In training voelde ik al wel dat de vereiste vorm er aan zat te komen, maar je weet het pas zeker als je een wedstrijd rijdt en bijna een uur lang diep moet gaan. Er lag hier een mooi rondje, modderig en zwaar en ik kon uiteindelijk de anderen voor blijven. Vooraf wist ik niet waar ik op kon rekenen, dan is winnen een opsteker. De afgelopen maanden reed ik vaker een cross van een dergelijk kaliber, maar dan werd ik ook wel eens 25e. Nu win ik 'gewoon'." 


Van Amerongen hoopt dat bondscoach Gerben de Knegt hem nu oproept voor de wereldbekerwedstrijd in Zeven van komende zaterdag. "Dit was perfect om mee te beginnen, maar ik ben natuurlijk ook benieuwd waar ik in een topveld sta. Deze overwinning geeft in ieder geval veel vertrouwen."