Driedubbele pech breekt Van der Poel op

Driedubbele pech breekt Van der Poel op

Mathieu van der Poel leek op weg naar winst in de Superprestige-cross van Gavere, maar een lekke band en een vastgelopen ketting gooiden roet in het eten voor de Europees kampioen. Wereldkampioen Wout van Aert reed naar de winst.

Ook Toon Aerts en Klaas Vantornout passeerden een ontgoochelde Van der Poel, die uiteindelijk nog wel derde werd in Gavere door Vantornout voorbij te steken.

Lars van der Haar eindigde op een zesde plek.

 


Van der Poel kon het nauwelijks bevatten na afloop. “Dit is balen. Alleen als er veel misliep kon ik nog verliezen. En er liep veel mis.”

De renners kregen in Gavere waar ze al lange tijd om vroegen: modder, modder en modder. Van der Poel leek een riante voorsprong te hebben. "Tot ik na enkele ronden vooraan lek stond, met nog een eind tot de materiaalpost. Daardoor kon Aerts korter komen, maar panikeren deed ik niet. Ik had alles onder controle en kon weer uitlopen.”

Mathieu van der Poel had de touwtjes nog altijd stevig in handen, maar net voor het ingaan van de laatste ronde liep het opnieuw mis. “Lek voor - en achteraan. Op dezelfde plaats”, pufte hij, die ook dat euvel te boven kwam. “Tot ik plots een slipper maakte waardoor mijn ketting langs de verkeerde kant van het tandwiel viel en blijkbaar was ook mijn versnellingsapparaat geraakt."

Foto: © Sportfoto