Van der Poel superieur in GP Brabant

Van der Poel superieur in GP Brabant

Mathieu van der Poel heeft de GP Brabant gewonnen. De Nederlands kampioen liet zijn concurrenten snel ter plekke en soleerde naar een nieuwe zege.

 

 

 

Het was de tweede zege op rij in Rosmalen voor Van der Poel. Hij kreeg Toon Aerts (tweede) en Corné van Kessel (derde) mee op het podium. Hoewel de GP Brabant geen klassementscross is, gaf Van der Poel het publiek waar voor hun geld. "Ik heb even de kat uit de boom gekeken en wist toen puur op techniek bij de anderen weg te rijden. Er waren wel niet veel plaatsen op het parcours waar je echt het verschil kon maken, maar aan de andere kant was het ook lastig om iemand terug te halen die een kloof van tien, vijftien seconden genomen had. Op het laatst heb ik wel gecontroleerd uit gereden, morgen wacht de wedstrijd in Ruddervoorde met een parcours dat me ligt. Daar kijk ik naar uit. Of ik daar ga voelen dat ik hier in Rosmalen reed? Het kruipt altijd wel iets in je lijf zo'n extra wedstrijd in vergelijking met een aantal concurrenten, maar ik voel me goed en hoop morgen opnieuw voor de zege te gaan."


Van der Poel is aan een ongekende reeks bezig. "Ik probeer dit hoge niveau zo lang mogelijk vol te houden. Misschien dat ik met het oog op het WK nog een korte stage inlas, maar verder is het voor mij ook afwachten of ik zo kan blijven domineren." Foto: © Sportfoto