Vandeputte wijst Kamp terug in Rosmalen

Vandeputte wijst Kamp terug in Rosmalen

Niels Vandeputte heeft de GP van Brabant voor junioren op zijn naam gebracht. In Rosmalen soleerde de Vlaming na een spannende strijd in de slotronde naar de winst. Ryan Kamp - die het daarvoor een aantal keren geprobeerd had - moest dit keer genoegen nemen met de tweede plek.

Omdat Tomas Kopecky uit Zoeterwoude op Tsjechisch papoort rijdt, stond er een internationaal podium in de hal van Wielerpassie in Rosmalen.


Vandeputte vierde zijn eerste zege van het seizoen. "Ik had mijn start gemist dit seizoen en stond daardoor niet vaak vooraan bij het vertrek. Hier stond ik wel op de eerste rij en kon ik laten zien wat ik waard was."

Kamp kon vrede nemen met de tweede stek. "We hebben hier een verdiende winnaar. Ik was sterk, had in het wiel van de concurrentie telkens het idee dat ik nog wat over had, maar uiteindelijk kon ik nooit een kloof slaan. Misschien heb ik achteraf wat te veel met mijn krachten gegooid, maar ik wilde hier graag winnen en het liefst met een voorsprong. Helaas is dat niet gelukt. Maar het is goed om te zien dat de vorm er nog altijd is richting mijn eerste grote doel van het seizoen: het EK in Tabor."