Van Amerongen tijdelijk niet in actie

Van Amerongen tijdelijk niet in actie

Thijs van Amerongen is de komende weken niet in het veld te aanschouwen. De 31-jarige eliterenner van Destil-ZZPR.nl heeft van een arts minimaal 2 tot 3 weken rust voorgeschreven gekregen nadat bij hem een darmparasiet werd geconstateerd. 

Teammanager Frank Groenendaal. "Dit in combinatie met een voedingsintolerantie maakt het hem onmogelijk om de komende periode op niveau te presteren. Nog langer wedstrijden rijden, zou het herstel alleen maar belemmeren. Daarom is in overleg met Thijs besloten dat hij voorlopig niet in actie komt, maar zich richt op het herstel van zijn lichamelijke problemen en vervolgens op de opbouw van zijn conditie. We kijken week voor week wannaar hij weer in actie komt." 

 


Van Amerongen begon het seizoen sterk met een podiumplaats in de Qiansen Trophy Yanqing in China (derde) en wist ook twee andere top 10-klasseringen te behalen in respectievelijk China en Zwitserland. Daarna vielen de resultaten tegen en voelde de coureur uit het oosten des lands zich verre van fit. Onderzoek bracht de darmparasiet en de voedingsintolerantie aan het licht. Foto: © Sportfoto