Van der Haar onklopbaar in Woerden

Van der Haar onklopbaar in Woerden

Lars van der Haar heeft voor de derde keer achtereen de Kiremko Nacht van Woerden gewonnen. De renner van Telenet-Fidea reed direct weg bij de concurrentie en bouwde zijn voorsprong gestaag uit.

 

 

De strijd om de andere podiumplaatsen was van meet af spannender. David van der Poel rukte beetje bij beetje verder op en wist zich in de slotronde zeker van de tweede stek. Daan Hoeyberghs en Filipe Orts maakten de top 5 vol. 

 


"Ik ben er altijd op gebrand om hier goed te rijden, zie deze wedstrijd als mijn thuiscross. Maar je weet ook dat je het niet cadeau krijgt. Ik ben hard vertrokken en wilde na een rondje voluit kijken hoe de wedstrijd er voor stond. Toen had ik direct een kloof geslagen en die kon ik uitbouwen daarna. De vorm begint stilaan naar het niveau te stijgen waar ik op wil presteren. De uitslagen waren goed, maar ik vind dat ik in het begin van de wedstrijd wat explosiviteit mis. Ik kan mijn goede benen steeds eerder in de cross vinden en hoop die lijn nog door te trekken de komende weken. Het zou mooi zijn als ik bijvoorbeeld op het EK voor de winst kan mee doen. Dat zal niet meevallen tegen Mathieu, maar Tabor is wel een parcours dat me ligt."

 

 

Van der Poel vond de tweede plek het hoogst haalbare. "Lars was als een raket vertrokken en ik had juist wat tijd nodig om op stoom te komen. Bovendien ligt het parcours hem goed, met al dat draaien en keren. Toen had ik snel in de gaten dat ik voor die tweede plek aan het rijden was. Het is mooi dat ik die dan in ieder geval binnen weet te halen. Ik ben aan een sterke periode bezig, heb al twee keer gewonnen en reed in de Superprestige en de wereldbeker top 5 afgelopen weekeinde. Dat was weliswaar in crossen die mij goed lagen, maar ik hoop op een podiumplek in een topcross op korte termijn. Maar wil in ieder geval vaker op dit niveau presteren."

Foto: © Sportfoto