Wyman wint in Woerden, Alvarado derde

Wyman wint in Woerden, Alvarado derde

Helen van Wyman heeft de Kiremko Nacht van Woerden voor vrouwen op haar naam gebracht. De Britse moest aanvankelijk Ellen van Loy voor zich dulden, maar wist de Belgische halverwege de wedstrijd te achterhalen en achter zich te laten.

 

Van Loy legde beslag op de tweede stek. Daarachter legde de jonge Ceylin Alvarado beslag op een keurige derde plaats. Lucinda Brand en Denise Betsema maakten de top 5 vol in Woerden. Wyman: "Ik rijd hier vaak en graag en stond al enkele keren op het podium. Maar nu lukte het ook om te winnen. Het was een flinke strijd met Helen, maar ik kon de wedstrijd naar me toe trekken." 


Sophie de Boer leek zich ook in de strijd om de podiumplaatsen te bemoeien, maar stapte halverwege uit. Ceylin Alvarado was blij met haar plek. "Ik rijd graag in de Nacht van Woerden vanwege de sfeer die de kermis en de mensen brengen, maar het technische parcours ligt me eigenlijk ook heel goed. Vorig jaar was ik hier vijfde en ik hoopte al dat ik het beter zou doen. Dat lukte. De twee voor me waren te sterk, maar het is een voorrecht om met zulke ervaren dames op het podium te staan. Ik ben de afgelopen weken in goeden doen en hoop die lijn nog even door te trekken. Het zou mooi zijn als ik op het EK in Tabor eveneens hoog kan eindigen."