Nacht van Woerden met tal van toppers

Nacht van Woerden met tal van toppers

De 17e Kiremko Nacht van Woerden vindt plaats op dinsdag 24 oktober. Traditiegetrouw aan de vooravond van de historische ‘Koeiemart’. Veldrijders en – rijdsters uit binnen – en buitenland doorkruisen het centrum van Woerden. Als deelnemers aan de enige Nederlandse ‘lichtwedstrijd’.

 

Van 18.00 uur tot 23.00 uur worden zeven wedstrijden verreden. Drie springen er uit. De Koppelcross met jeugd en volwassenen begint om 19.15 uur. Marianne Vos is gekoppeld aan een jeugdlid van WTC Woerden. De internationale veldrit voor vrouwen start om 19.40 uur en de mannenversie om 20.40 uur. Junioren en nieuwelingen openen het programma en de amateurs zorgen voor het sluitstuk.


De organisatiecommissie slaagde er net als de voorgaande edities in diverse veldrijders van naam te contracteren. Bij de vrouwen zijn dat Sophie de Boer, Nikki Brammeier, Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Ellen van Loy en Helen Wyman. Lars van der Haar die de ‘Nacht’ als zijn thuiswedstrijd beschouwt , won in 2016 en 2017 en is nu weer favoriet. Andere prijsrijders op de startlijst zijn David van der Poel, Corne van Kessel, Marcel Meisen, Stan Godrie, Joeri Adams, Dieter Vanthourenhout en Twan van den Brand. (Ton van Wieringen) Foto: © Sportfoto Lars van der Haar