Van der Poel geklopt door Van Aert en pechduivel

Van der Poel geklopt door Van Aert en pechduivel

Mathieu van der Poel heeft nog maar voor de tweede keer dit crossseizoen niet gewonnen waar hij aan de start verscheen. In Boom zag de Nedelrands kampioen wereldkampioen Wout van Aert naar de zege snellen. Het was met name de pechduivel die Van der Poel dwars zat.

 

Na een val in de beginfase, kreeg hij ook met een kettingprobleem af te rekenen. Achter winnaar Wout van Aert, Laurens Sweeck (tweede) en Lars van der Haar (derde) werd Van der Poel vierde. Daarmee verliest hij de leiding in de Superprestige.

 


'Hopelijk valt schade mee'

“Mijn schouder is aardig geraakt en ik moest toch enkele ronden bekomen”, deed een afgepeigerde Mathieu van der Poel zijn verhaal. “Ik had best veel pijn, maar op adrenaline kon ik dan toch de achtervolging inzetten. Ik raapte renner na renner op en het podium zat er echt nog in, maar dan werd ook nog genekt door kettingproblemen. Uiteindelijk word ik vierde en daar moest ik best diep voor gaan. Mijn schouder? Hopelijk valt de schade mee. Een doktersbezoek lijkt mij in ieder geval niet nodig.” Foto: © Sportfoto