Kaptheijns soleert naar eerste SP-zege in Gieten

Kaptheijns soleert naar eerste SP-zege in Gieten

Maud Kaptheijns heeft de Superprestigecross van Gieten gewonnen.De Brabantse soleerde al vroeg over het parcours en won afgetekend. Achter Nikki Brammeier werd Sophie de Boer derde.

Kaptheijns had bij de wereldbekercrossen in de VS al wel gemerkt dat er meer in zat. "In Iowa was ik vijfde, maar zat er met wat minder pech misschien al wel meer in. Het vertrouwen was er daardoor in ieder geval wel. Vandaag koos ik voor het devies om er gewoon in te vliegen, zoals mijn trainer Wilfried Cretskens me altijd adviseert. Ik zag dat bijvoorbeeld Sanne Cant wat verder naar achteren zag en dat ik met Fleur Nagengast iemand achter me had, die dat misschien niet zou volhouden. Ik ben volle bak gestart en kon het volhouden. Dit is een belangrijke zege voor mij. Vorig jaar won ik mijn eerste cross in Lille en nu mijn eerste Superprestige-wedstrijd. Of ik nu elke week voor de zege mee kan doen? Ik hoop het toch. Ik zou deze lijn graag doortrekken, al heb ik in de VS gezien dat Cant en De Boer normaal gesproken toch ook sterk zullen zijn."


De Boer content Sophie de Boer was content met haar derde plek. "Ik had toch nog wat last van jetlag na het uitstapje naar de Verenigde Staten. Daardoor kon ik niet doortrekken op het moment dat het erop aan kwam, kon ik net niet diep genoeg gaan. Maar dat komt de komende weken goed. Ik ben nu vooral blij dat ik de schade beperkt heb weten te houden, ook qua Superprestigepunten. Het was dan ook al snel zaak van me richten op het podium. Dat is gelukt. De winter is nog lang en de prijzen worden pas later verdeeld, dat komt wel goed met mij."