Van der Poel wint ook in Gieten

Van der Poel wint ook in Gieten

Mathieu van der Poel heeft na zijn dubbele zege in de wereldbeker ook de Supercross-opener in Gieten op zijn naam gebracht.

De Nederlands kampioen opende sterk, zag drie concurrenten terug komen, maar wist in de slotfase opnieuw seconde voor seconde weg te rijden bij wereldkampioen Wout van Aert, die als laatst capituleerde.

Derde werd Laurens Sweeck, die in de sprint afrekende met Lars van der Haar.


Toch was de Nederlands kampioen niet helemaal tevreden. "Ik kende niet mijn beste dag, heb heel wat geraakt tijdens de wedstrijd, een hek hier een brug daar. Het was technisch minder perfect. Maar de uitkomst is goed." Van der Poel reed in de beginfase zijn concurrenten direct uit het wiel, maar zag Van Aert, Sweeck en Van der Haar terug keren in zijn wiel. In de slotfase versnelde hij opnieuw en wist de crosser van Beobank-Corendon meter voor meter bij Van Aert weg te rijden. De concurrentie putte er hoop uit in Gieten dat ze toch een deel van de wedstrijd zijn wiel konden volgen. Van der Poel haalde er zijn schouders over op. "Laten we eerlijk zijn. Het kan niet elke week raak zijn en de benen niet elke week zo goed als afgelopen weken. Ik reed direct weg bij de concurrentie, maar had ook snel door dat ik dat geen wedstrijd vol ging houden. Het parcours in Gieten was technisch genoeg om uiteindelijk een nieuwe kans te grijpen. De hindernissen volgen elkaar snel op en toen kon ik nog een keer doortrekken en echt een kloof slaan." Van der Poel - die vorig jaar zeven van de acht wedstrijden uit deze reeks won - is direct de eerste leider in de Superprestige, waar Gieten de openingscross van was.

Lars van der Haar kon leven met zijn vierde plek. "Ik was zeker niet goed genoeg om voor de zege mee te doen. Dat voelde ik eigenlijk al vrij snel. Daarom was ik blij lang te kunnen volgen. Mathieu steekt er nog altijd bovenuit qua niveau, maar we moeten niet direct wanhopen voor de rest van de winter. Er komen zeker parcoursen en dagen dat er meer strijd zal zijn. Ik had gehoopt hier de derde plek binnen te halen, maar dat zat er net niet in. Ik maakte een foutje en kreeg daarna met kramp af te rekenen. Podium was mooi geweest, maar ik zat er in ieder geval dicht bij." Foto: © Sportfoto