Kamp en Alvarado eerste winnaars in Gieten

Kamp en Alvarado eerste winnaars in Gieten

De Nederlanders begonnen voortvarend aan de cross van Gieten: Salvador Alvarado won bij de nieuwelingen, Ryan Kamp was de beste junior in Drente.

Alvador bleef Steijn Willemsen (tweede) en de Belg Lukas van der Vleuten (derde) voor. Joppe de Hey en Hugo Kars maakten de top 5 vol.

 


Bij de junioren was er van begin tot eind een driestrijd te zien. De twee Lares-ploeggenoten Maxim Dewulf en Pim Ronhaar hadden met Ryan Kamp (ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies) de man in vorm bij zich en wisten die niet af te schudden. Kamp profiteerde dankbaar van een gebrek aan samenwerking van de twee, maar etaleerde bovendien zijn vorm van dit moment. De derde cross leverde Kamp ook de derde zege op van dit seizoen. "Ik ben sterk begonnen en hoop die lijn nog door te trekken richting het EK in Tabor, waar een parcours op mij wacht, waar kansen liggen voor mij. Vandaag waren we met drie aan elkaar gewaagd. Ik liet me in de voorlaatste ronde foppen toen ze me voorbij reden met twee, maar kon er in twee etappes voorbij en zo naar de winst soleren."

Ronhaar kon leven met zijn tweede plek. "Misschien hadden we beter samenwerken, maar we konden ook niet te veel spelletjes spelen met de nummers vier en vijf niet te ver achter ons. Ryan is gewoon heel sterk momenteel. Mijn doel de komende tijd is hem zo vaak mogelijk te verslaan en verder veel podiumplaatsen realiseren, bij voorkeur ook in de EK's en WK's."

Archieffoto: © Sportfoto

Junioren: 1. Ryan Kamp, 2. Pim Ronhaar, 3. Maxim Dewulf, 4. Arno van den Broecke, 5. Jarno Bellens, 6. Vince van der Eynde, 7. Witse Meeussen, 8. Anton Ferdinande, 9. Luke Verburg, 10. Bart Hazekamp