Jens Dekker kende geen ideale aanloop naar seizoen

Jens Dekker kende geen ideale aanloop naar seizoen

In Baden begint Jens Dekker zijn veldritseizoen komend weekeinde. De Drentse voormalig wereldkampioen bij de junioren in het veld kende geen gelukkige aanloop naar deze winter, zo vertelt hij aan Cycling.be.

"Ik weet dat ik normaal gesproken met de beste beloften moet kunnen wedijveren, maar de aanloop was niet bepaald ideaal. Net als in de afgelopen winter kreeg ik de voorbije maanden op de weg met ademhalingsproblemen af te rekenen. Ik raakte snel buiten adem en als ik er op ging letten, werd dat alleen maar erger. We hebben zowel medisch als psychisch het lek inmiddels boven – hopen we – maar er is al kostbare tijd verstreken.” Hij reed van de zeven wedstrijden op de weg er ééntje uit. De serie DNF’s achter zijn naam is niet bemoedigend, ook niet voor hemzelf, ook niet omdat het ook een thuiswedstrijd als de Slag om Norg en het NK betrof.  Ook omdat het wedstrijden waren waarin hij de basis had moeten leggen voor de komende winter. 


“Het maakt dat het heel moeilijk is om in te schatten waar ik sta. Ik heb goede hoop dat ik met een goede intervaltraining straks op zeventig procent van mijn topvorm kan instappen. En vervolgens sterker te worden richting het einde van de winter. Maar ik durf niet goed te zeggen tot welke resultaten dat zal leiden, zeker niet in het begin.”

Lees hier het hele verhaal.