Femke Gerritse naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Femke Gerritse naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Femke Gerritse rijdt komende winter voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. De 16-jarige renster uit Rosmalen heeft in haar jeugdjaren lang de BMX-sport beoefend, maar koos sinds vorig veldritseizoen voor de combinatie van veldrijden en wielrennen op de weg.

 

Haar eerste grote succes in deze nieuwe wielerdisciplines kwam in juni toen de renster van WV Schijndel in de gemeente Montferland verrassend de massasprint won op het NK en zo nationaal kampioene werd bij de nieuweling-meisjes. Ze zal deze zomer nog een aantal keren het rood-wit-blauw tonen in wedstrijden op de weg en vervolgens vanaf half oktober het veld ingaan. 


"Ik ben heel bij met mijn komst naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. Een team met veel ervaring, waar ik hopelijk nog veel kan leren. Ik ga met ambities de winter in. Het wordt mijn eerste jaar bij de junior-vrouwen en ik hoop op een uitschieter op het Nederlands Kampioenschap in Surhuisterveen. Het zou heel mooi zijn als ik vervolgens ook nog bij een wereldbeker of zelfs een EK een keer voor oranje mag uitkomen. Mijn overstap naar het veldrijden en het wegwielrennen is tot nog toe een ontdekkingstocht, maar wel één die heel goed bevalt. Veldrijden spreekt me zo aan, omdat je zoveel verschillende ondergronden en parcoursen kunt treffen. Je leert elke week bij."Manager Frank Groenendaal is blij met de komst van Gerritse. "Wij profileren ons graag als echte opleidingsploeg, waar jong talent een kans krijgt om zich in een Nederlandse ploeg verder te ontwikkelen. Femke past goed in ons team als nieuwe crossbelofte. We zijn met haar heel benieuwd wat het nieuwe seizoen haar brengt."