Van der Poel wint ook in Leuven

Van der Poel wint ook in Leuven

Mathieu van der Poel boekte zijn 22e overwinning van het seizoen in de Soudalcross van Leuven. De Nederlands kampioen won een sprint-met-drie en wees daarin Kevin Pauwels (tweede) en Laurens Sweeck (derde) terug.

Van der Poel wist in de slotfase de kloof met Pauwels, Sweeck en Michael Vanthourenhout nog te dichten nadat hij door pech was terug geslagen. Ook een ultieme aanval van Pauwels werd beantwoord, waarna het in de sprint beslist werd. Lars van der Haar werd negende, eindigde één plek voor wereldkampioen Wout van Aert. "Ik was blij dat Laurens Sweeck me nog voorbij kwam in de aanloop naar de sprint. Er stond wat wind en ik kwam ook liever uit het wiel. Het ging niet vanzelf vandaag, maar ik heb ook nu kunnen winnen."

 


Sophie de Boer realiseerde weer een podiumplaats: de renster van Breepark.nl werd tweede in de Soudalcross van Leuven. De Amerikaanse Katie Compton greep er de zegetuil. Ellen van Loy werd derde. Denise Betsema en Lindy van Anrooij werden respectievelijk achtste en tiende.