Luca Vreeswijk kiest voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Luca Vreeswijk kiest voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling team wordt per het veldritseizoen 2017-2018 uitgebreid door de komst van Luca Vreeswijk. De 17-jarige renner uit Someren kwam het afgelopen seizoen uit bij de junioren en zal komende winter bij de beloften uitkomen.

Hij doet dat in een ploeg waar de opleiding steeds meer centraal komt te staan. "Mijn contract bij mijn huidige team Craft-Ten Tusscher loopt af en ik heb besloten op deze aanbieding in te gaan. Deels is dat praktisch, omdat mijn broer Noah bij de junioren gaat rijden in dit team, maar ik ken ook de meeste renners van het team goed. Omdat we niet ver van elkaar wonen, wordt het ook gemakkelijk samen te gaan trainen. Bovendien is het mogelijk op termijn door te stromen naar Destil-ZZPR.nl, het continentale team. Dat spreekt me ook aan."


Vreeswijk miste in de aanloop naar dit tweede seizoen bij de junioren een goede basis omdat en heupblessure opnieuw opspeelde. "Ik mocht eigenlijk blij zijn dat ik weer op de fiets zat, maar verwachtte toch meer van het seizoen dan eruit kwam. De gemiste trainings- en wedstrijduren door mijn blessure speelden me parten dit veldritseizoen. Komend jaar gaat de teller weer op nul en hoop ik veel te leren bij de beloften. Dankzij een wegseizoen bij TWC de Kempen hoop ik met het rijden van klassiekers en meerdaagse koersen de motor te vergroten met het oog op het volgende veldritseizoen."