Van der Poel, Cant, Pidcock en Boven in Hulst

Van der Poel, Cant, Pidcock en Boven in Hulst

Mathieu van der Poel heeft ook in Hulst zijn klasse getoond, de Nederlands kampioen boekte zijn 21e zege van het seizoen. Lars van der Haar eindigde als tweede in de Vestingscross, die voor het eerst op de kalender stond. Wereldkampioen Wout van Aert werd derde.

Van der Poel stond ook van zijn eigen suprematie et kijken. "Vanaf het begin lag het tempo hoog. Ik wilde eigenlijk wat langer wachten, maar ik voelde dat de rest er even doorheen zat, toen Meeusen een ronde op kop voor zijn rekening nam. Daarna ben ik er voor gegaan. Het is een fantastisch seizoen, ik ga proberen de zegeteller op 23 te brengen, al won ik nog nooit in Oostmalle. Deze cross was zeer technisch, dat lag mij meer." Corné van Kessel eindigde op de zesde plek, David van der Poel werd tiende. 


Bij de vrouwen stonden er geen Nederlandse rensters op het podium van de Vestingscross in Hulst. Wereldkampioene Sanne Cant toonde zich de snelste op de Tivoliweg in Hulst, ze won nipt voor de Amerikaanse Katie Compton. Laura Verdonschot werd derde. Annemarie Worst was op de vijfde plek de beste Nederlandse, Sophie de Boer eindigde als zesde. Ook Maud Kaptheijns (zevende), Manon Bakker (achtste) en Inge van der Heijden (negende) eindigden in de top 10.

Thomas Pidcock won ook al in de regenboogtrui, maar dan bij de junioren. De Brit bleef eerstejaars junior Ryan Kamp van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies voor. De Vlaming Jelle Camps werd derde. Bij de nieuwelingen won Lars Boven van Craft-Ten Tusscher voor Michael Bervoets (tweede) en Noah Vreeswijk (derde).