Zilver voor teleurgestelde Van der Poel

Zilver voor teleurgestelde Van der Poel

Wout van Aert is in Bieles wereldkampioen bij de elite geworden. De Belg volgde zichzelf op en verwees Mathieu van der Poel naar de tweede plaats. Achter Kevin Pauwels werden Lars van der Haar en Corné van Kessel vierde en vijfde.

Van der Poel wist na een sterke beginfase direct een kloof te slaan op zijn concurrenten. De Nederlands kampioen zag Wout van Aert echter terug keren nadat hij drie keer lek reed, een vierde leegloper was er volgens hem te veel aan. "Als je ziet dat ik na twee lekke banden nog altijd voor loop en na een derde lekke band nog altijd bij Van Aert zit, kun je zeggen dat ik goed in orde ben. Die vierde kwam te ver van de post, toen was de wereldtitel me ontglipt. Het is de grootste teleurstelling uit mijn loopbaan. Verliezen als gevolg van pech is het ergste wat er is." Van der Poel verweet zichzelf na afloop niets. "Dit zijn de banden waarmee ik ook in Namen heb gereden op een ondergrond met veel stenen, daar was er niets aan de hand. Alles verliep zoals ik hoopte, alleen niet dat onderdeel waar ik zelf geen regie over had."


Van der Haar had gemengde gevoelens over zijn vierde plaats. "Had je me dit een paar maanden geleden gezegd, dan had ik er direct voor getekend. Maar ik verspeel door drie lekke banden eigenlijk het brons. Ik reed een keer lek in de voorlaatste ronde en nog twee keer in de slotronde." Van der Haar kwam op een lekke band over de finish. "Elke keer knokte ik me terug naar de derde plek en nam ik ook afstand van de anderen, maar die twee laatste ronden breken me gewoon op. Dan is het balen dat je vierde wordt. Maar al met al kan ik er mee leven."

Corné van Kessel was tevreden met zijn vijfde plek. "Natuurlijk reed ik ook lek, drie keer volgens mij. Maar ik kan terug kijken op een goed wereldkampioenschap en ben blij met deze klassering."

1. Wout van Aert (Bel), 2. Mathieu van der Poel (Ned), 3. Kevin Pauwels (Bel), 4. Lars van der Haar (Ned), 5. Corne van Kessel (Ned), 30. David van der Poel, 34. Stan Godrie, 44. Lars Boom