Nieuwenhuis wereldkampioen beloften, Wouters derde

Nieuwenhuis wereldkampioen beloften, Wouters derde

Joris Nieuwenhuis is in Bieles wereldkampioen veldrijden bij de beloften geworden. De Achterhoeker reed vanaf de eerste ronde steeds verder weg van de concurrentie en was de onbetwiste wereldkampioen in Luxemburg. Sieben Wouters maakte het succes compleet door na een indrukwekkende inhaalrace naar het brons te rijden.

Joris Nieuwenhuis sprak van een droom die uit kwam. "Ik heb hier niet één maar meerdere dagen van gedroomd. Mijn geheim? Ik heb geen fouten gemaakt en kon mijn eigen race rijden. Dit seizoen heb ik me enorm gefocust op de wedstrijd, deel voor deel, van punt naar punt. Dat lukte me ook op dit WK. Elke keer als ik dacht aan de wereldtitel onderweg, riep ik mezelf tot de orde en moest ik focus houden. Pas toen ik de laatste afdaling achter de rug had, liet ik het gevoel toe. Dit is waar ik altijd op gehoopt heb, het is nu gelukt." Voor Nieuwenhuis verandert de regenboogtrui niets aan zijn toekomstperspectief. "Ik krijg bij het Sunweb Development Team de kans om het crossen met de weg te combineren. En wil mezelf dus ook als wegrenner ontwikkelen. Volgend jaar zal ik weer bij de beloften rijden en wil ik mijn trui tonen. Maar ik zal - zoals al eerder gepland - wel een aantal wedstrijden tussen de profs willen rijden."


Wouters stunt

Sieben Wouters stuntte door in de slotronde de tegenstanders één voor één op te rapen. "Ik heb mijn eigen wedstrijd gereden, was niet bezig met de plek die ik innam, ging voor het optimale resultaat. Ik hoorde aan de reacties van het publiek wel dat ik goed bezig was. Maar ik wist pas zeker dat ik derde ging worden toen ik op het bord boven de finish nog maar twee namen stonden." Wouters bevestigt zijn status als kampioenschaprenner, hij werd vorige winter verrassend Nederlands kampioen in Hellendoorn en was bij het recente EK in Pont-Château ook al derde. "Ik weet niet wat het is, misschien kan ik gewoon heel goed met de druk omgaan, waar anderen daar wellicht aan bezwijken. Wij besteden daar in Nederland veel aandacht aan, dus dit is ook wel de verdienste van bondscoach Gerben de Knegt en zijn voorganger Johan Lammerts.