Kamp elfde op WK Veldrijden junioren

Kamp elfde op WK Veldrijden junioren

Ryan Kamp was de beste Nederlander bij het door de Britten gedomineerde wereldkampioenschap veldrijden in Bieles (Luxemburg). De Brabander eindigde op de elfde plaats. Wereldkampioen werd superfavoriet Thomas Pidcock.
"Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd" zei de eerstejaars junior uit Raamsdonksveer na afloop. "Bij de start probeerde ik wat plekje op te schuiven, maar ik werd door de UCI terug gezet na de vierde rij. Misschien daarom wel ontloop ik de enorme valpartij net na de start. Ik moest wel van de fiets en ging als 25e het veld in. Toen ben ik aan een enorme inhaalrace begonnen. Op een gegeven moment kwam ik in de buurt van de top 10, ik kon echter de Duitser voor me net niet passeren voor de streep. Maar dat was nog close." 


De renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies is als eerstejaars tevreden over zijn seizoen. "Ik word naar het einde van het jaar toe steeds sterker. We moeten natuurlijk afwachten hoe het volgend jaar gaat, maar ik hoop dat dit uitzicht biedt op een mooi seizoen."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

1. Thomas Pidcock (Gbr) 41.24, 2. Daniel Tullett (Gbr) 0.38, 3. Ben Turner (Gbr) 0.44, 4. Loris Rouiller (Zwi) 0.52, 5. Antoine Benoist (Fra) 1.23, 6. Jelle Camps (Bel) 1.37, 8. Timo Kielich (Bel) 1.55, 9. Toon Vandebosch (Bel) 2.07, 10. Niklas Markl (Dui) 2.10 Nederlanders: 11. Ryan Kamp, 19. Thymen Arensman, 24. Bart Hazekamp, 26. Bart Artz, 50. Mees Hendrikx