Nieuwenhuis wint Hoogerheide en wereldbeker

Nieuwenhuis wint Hoogerheide en wereldbeker

Een betere manier om zijn eindzege in de Telenet World Cup voor beloften kracht bij te zetten bestond niet: Joris Nieuwenhuis won overtuigend de slotmanche in Hoogerheide en won zo een vierde wereldbekermanche van deze winter na overwinningen in Zeven, Heusden-Zolder en Namen. De marge met runner-up Clement Russo bedroeg 28 seconden. "Na de voorlaatste manche in Fiuggi van vorige week - waar ik veel pech kende - was dit mijn doel: overtuigend winnen. Mooi dat het gelukt is.”

Nieuwenhuis soleerde ronde na ronde voor de concurrentie uit op kop van de beloftenwedstrijd. "Dit zijn de omstandigheden die ik graag zie:  op de harde ondergrond kon ik een hoge snelheid ontwikkelen. De modder van vorig jaar sprak me minder aan. Laten we hopen dat de weersomstandigheden de komende week zo blijven." 


Nieuwenhuis pakte na zijn nationale titel en het EK-zilver opnieuw een prijs door in Hoogerheide als eindwinnaar van de Telenet World Cup gehuldigd te worden. "Dat geeft mij zeker voldoening. Vorig jaar was het begin van mijn seizoen goed, maar kon ik die lijn niet doortrekken. Het doel was een stabiele winter op hoog niveau af te werken en dat is ondertussen zeker al gelukt. Op het WK zou ik graag de kers op de taart plaatsen door de titel te veroveren." Nieuwenhuis kreeg de Fransman Clement Russo (tweede) en de Belg Thijs Aerts (derde) mee op het podium van de GP Van der Poel. Daarachter werd Maik van der Heijden vierde. "Had je me vooraf gezegd dat ik die klassering zou behalen, had ik er direct voor getekend. Natuurlijk was het podium heel dicht bij, maar ik ben wel heel tevreden” aldus de Brabander.