Wielertalent Del Grosso naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Wielertalent Del Grosso naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Het noordelijke wielertalent Bodi del Grosso rijdt met ingang van de volgende veldritwinter voor het opleidingsteam van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. De vijftienjarige inwoner van Eelde was zaterdag nog tweede op het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Sint-Michielsgestel bij de nieuwelingen.

In deze categorie komt de HAVO-scholier de komende maanden uit op de weg. "Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat ik me hier omringd weet door een uitgebreid team renners en begeleiders, die mij kunnen helpen in mijn ontwikkeling als veldrijder. Wat me zeker ook aanspreekt is dat ik ook ruimte krijg voor mijn wegambities. Mijn grote doel is het om deze zomer Nederlands kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen te worden. Afgelopen jaar greep ik in Middelharnis naast de titel en die hoop ik komend jaar wel in de wacht te slepen" zegt Del Grosso. "In het veld hoop ik volgende winter al enkele wereldbekers te kunnen rijden als eerstejaars junior." ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies trok onlangs met Noah Vreeswijk ook al de winnaar van de KNWU Topcompetitie in het veld bij de nieuwelingen aan.

 


Teammanager Frank Groenendaal wil jong talent de kans geven vanuit een Nederlandse basis aan hun toekomst als veldrijder te werken. "We bieden daar een gedegen begeleiding voor aan. De leden van onze opleidingsploeg kunnen van elkaar veel leren en zich ook spiegelen aan de successen die we momenteel behalen" zegt Groenendaal met een verwijzing naar de zilveren medailles van belofte Maik van der Heijden, juniore Inge van der Heijden en junior Ryan Kamp op het NK in Sint-Michielsgestel afgelopen weekeinde.

Foto: © Sportfoto Del Grosso (links)