Bjorn van der Heijden aan laatste crossen bezig

Bjorn van der Heijden aan laatste crossen bezig

Bjorn van der Heijden heeft besloten aan het einde van deze winter een punt achter zijn crossloopbaan te zetten. Met een zevende plaats in Sint-Michielsgestel sloot de renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies alvast het hoofdstuk NK Veldrijden.

De renner uit Schaijk zal komend jaar nog wel op de weg uitkomen voordat hij zijn wielerloopbaan beeindigt. Van der Heijden – die zus Inge en broer Maik naar het zilver zag snellen bij de nationale titelstrijd – maakte zondag bij zijn collega-teamleden zijn beslissing bekend aan zijn laatste serie wedstrijden in het vertrouwde shirt te beginnen. Dat deed hij direct na afloop van het NK. “Het is geen opwelling, het is iets waar ik al langer over heb nagedacht en over had gesproken met mijn ouders. De beslissing was al genomen, ik wilde het alleen pas na het NK bekend maken.” De Brabander kijkt tevreden terug op zijn veldritloopbaan. 


“Met name op mijn vijfde plek in de Koppenbergcross bij de junioren en een derde plaats bij de nieuwelingen in Ruddervoorde. Maar ik ben er ook trots op dat ik wereldbekerwedstrijden heb gereden en Europese Kampioenschappen. En ik kijk tenslotte heel tevreden terug op de fantastische tijd die ik gehad heb bij het Jagersveld-Merida Cycling Team als nieuweling en daarna bij Orange Babies."

Van der Heijden is nog niet direct voor de sport verloren. “Ik ga eerst nog een wegseizoen rijden, daarna zal ik pas echt een stapje terug doen. Vanaf volgend jaar ben ik nog wel bij het team en het veldrijden betrokken, ik zal dan voornamelijk mee gaan om broertje Maik en zusje Inge te ondersteunen. Op de weg wil ik nog een mooi seizoen rijden in de clubcompetitie met de WV Schijndel en natuurlijk in de criteriums. Ik hoop vooral veel plezier te heben en het hoofdstuk wielrennen/veldrijden mooi te kunnen afsluiten. Ik wil Frank, Corina, Erwin, Fons en iedereen die betrokken is bij dit team bedanken. En uiteraard ook mijn ouders, familie en vrienden die dagelijks dan wel wekelijks voor me klaar hebben gestaan.”