Vos is weer Nederlands kampioene in het veld

Vos is weer Nederlands kampioene in het veld

Marianne Vos is Nederlands kampioene in het veld geworden. De renster van WM3 miste vorig jaar het NK als gevolg van haar overtraindheid, maar won in Sint-Michielsgestel afgetekend. Titelverdedigster Thalita de Jong werd vijfde.

Lucinda Brand veroverde het zilver, Sophie de Boer het brons. "Dit is een heel speciale titel, de eerste na een jaar afwezigheid" zei Vos. 


"Het is mooi om weer het rood-wit-blauw aan te mogen trekken en daar de koersen mee in te mogen. Ik denk dat ik momenteel op veel parcoursen goed uit de voeten kan, maar dit rondje ligt me zeker. Het was de bedoeling om hard van start te gaan om zo als eerste de technische zone in te gaan. Vooral omdat de structuur van de ondergrond hier telkens wisselde. Achter mij maakten ze een foutje en toen had ik direct een kloof geslagen. Richting het WK hoop ik nog iets te verbeteren, maar ik ben allereerst heel blij met deze titel."

1. Marianne Vos, 2. Lucinda Brand, 3. Sophie de Boer, 4. Maud Kaptheijns, 5. Thalita de Jong, 6. Geerte Hoeke, 7. Denise Betsema, 8. Monique van de Ree, 9. Veerle Goossens, 10. Mascha Mulder