Van der Poel overtuigend naar derde proftitel

Van der Poel overtuigend naar derde proftitel

Mathieu van der Poel is in Sint-Michielsgestel voor de derde keer op rij Nederlands kampioen bij de profs geworden. De renner van Beobank-Corendon schudde Van Kessel af na een kwartier koers en soleerde vervolgens naar het goud.

Corne van Kessel werd tweede, Joris Nieuwenhuis derde. Hij werd Nederlands kampioen bij de beloften. "Ik heb me geen moment zorgen gemaakt over mijn vorm, want ik heb een week met fikse trainingen achter de rug. Wel heb ik er bewust voor gekozen om eerst even twee ronden de kat uit de boom gekeken. Toen heb ik aan de boom geschud in het bosgedeelte, de enige plek waar je echt verschillen kon maken op dit parcours. Ik wist dat ik aan tien seconden voorsprong genoeg had om echt uit de greep te blijven van de achtervolgers. Het was een mooie wedstrijd om erin te komen, maar richting het WK moet ik nog wel iets beter. Hoogerheide wordt straks de ultieme test, al hoop ik wel dat mijn beste dag ditmaal gaat komen op het WK en niet de week ervoor."


van Kessel was tevreden met zijn tweede plek. "De enige onzekerheid was natuurlijk hoe Mathieu zou presteren na zijn blessure, maar gezien het seizoen is dit gewoon het hoogst haalbare. Toen hij weg reed, bleef aanzetten in de bochten, kon ik simpelweg niet mee. Ik ben blij met zilver." Joris Nieuwenhuis wilde geen voorschot nemen op een profloopbaan. "Dit parcours ligt me goed. Ik ging voor het rood-wit-blauw bij de beloften, het brons in de wedstrijd was bonus. Ik richt me nu op het WK voor beloften en zie mezelf voorlopig nog geen overstap maken naar de profs." Foto: © Sportfoto

Beloften: 1. Joris Nieuwenhuis, 2. Maik van der Heijden, 3. Sieben Wouters, 4. Kelvin Bakx, 5. Milan Vader, 6. Gosse van der Meer, 7. Bjorn van der Heijden, 8. Wesley Floren, 9. Richard Jansen, 10. Koen van Dijke

Elite: 1. Mathieu van der Poel, 2. Corne van Kessel, 3. Lars van der Haar, 4. David van der Poel, 5. Stan Godrie, 6. Patrick van Leeuwen, 7. Gert-Jan Bosman, 8. Lars Boom, 9. Niels Wubben, 10. Thijs van Amerongen.