Arensman krijgt juniorentitel niet cadeau

Arensman krijgt juniorentitel niet cadeau

Thymen Arensman is in Sint-Michielsgestel Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren geworden. De renner van Craft-Ten Tusscher was als de grote favoriet gestart, maar kreeg de zege bepaald niet cadeau. Vanuit het achterveld kwam een matig gestarte Ryan Kamp oprukken, maar de renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies wist de kloof net niet te dichten.

Luca Vreeswijk legde beslag op de derde plek.


"Dit was totaal mijn parcours niet" zei Arensman na afloop. "Te snel, te veel draaien en keren, ik ben meer een man van de zware parcoursen" aldus de renner die mondiaal tot de betere veldrijders bij de junioren behoort. "Ik startte dan ook niet met het idee dat ik het zou halen, dus opgelucht ben ik zeker dat het lukte. Ryan kwam op een gegeven moment hard opzetten en ik dacht dat hij het zou halen. Maar ik ben er vol voor blijven gaan en op het laatst maakte ook Ryan een foutje en toen was het gedaan." Kamp had bij de start een verkeerde bandenkeuze gemaakt en moest vol in achtervolging om nog iets van zijn wedstrijd te maken. Een jaar nadat hij in Hellendoorn Nederlands kampioen bij de nieuwelingen was, wist de renner uit Raamsdonkveer nu het zilver te behalen. "Jammer van mijn start, maar Tymen is een terechte kampioen, als tweedejaars is hij ook gewoon heel sterk."

08/01:

NK Veldrijden Sint-Michielsgestel

Junioren: 1. Thymen Arensman, 2. Ryan Kamp, 3. Luca Vreeswijk, 4. Bart Artz, 5. Bart Hazekamp, 6. Mees Hendrickx, 7. Koen van Helvoirt, 8. Perry Frijters, 9. Carlo van den Berg, 10. Victor Broekx