Van Kessel wint duel met Boom in Friesland

Van Kessel wint duel met Boom in Friesland

De Centrumcross Surhuisterveen is op naam gekomen van Corne van Kessel. De Brabander volgde zichzelf op als winnaar na een boeiend duel met Lars BoomDerde werd Lars van der Haar.

De wedstrijd startte met pech voor Lars Boom. De renner van Lotto-Jumbo reed zijn tube van de velg, kon die er op duwen maar verloor kostbare tijd. In de derde ronde maakte hij echter de aansluiting, eerst bij Lars van der Haar en uiteindelijk ook bij koploper Corné van Kessel. Vervolgens reden Van Kessel en Boom grotendeels gezamenlijk aan de leiding, om het publiek een mooi duel voor te schotelen. Eerst maakte Van Kessel een foutje waardoor hij achter het lint uit kwam, daarna bleef Boom haken. 


Die laatste fout kon Boom niet meer herstellen. "Dat heeft natuurlijk ook te maken met vermoeidheid na mijn inhaalrace van het begin van de wedstrijd. Het was zeker een parcours voor mij en het was mooi om te zien dat ik toch elke wedstrijd iets sterker wordt. Ik hoorde vandaag pas dat dit het NK-parcours gaat worden, maar als het parcours er dan ook zo blij ligt, teken ik ervoor." 

Winnaar Van Kessel was blij zichzelf op de erelijst op te kunnen volgen. "Het is altijd mooi om met nummer één te mogen starten. Het parcours was natuurlijk anders en zeker NK-waardig, met wellicht nog hier en daar een aanpassing. Ik kijk nog niet naar volgend jaar vooruit, de weersomstandigheden kunnen op dit rondje ook een groot verschil maken. Ik kijk meer richting het NK in Sint-Michielsgestel. Favoriet voel ik me niet. maar ik hoop wel op het podium."