Vos veruit de sterkste in Surhuisterveen

Vos veruit de sterkste in Surhuisterveen

Marianne Vos is winnares geworden van de Centrumcross in Surhuisterveen. De renster van WM3 nam in de eerste ronde de leiding en breidde haar voorsprong gestaag uit.

Vos' ploeggenote Yara Kastelijn werd tweede, de Belgische Alicia Franck legde beslag op plaats drie. Daarachter maakten Manon Bakker, Fleur Nagengast en Julia Boschker de top 6 vol. "Het was mooi om voor het eerst dit seizoen vooraan te starten" concludeerde Vos na de afgelopen weken regelmatig van één van de achterste startrijen te zijn vertrokken. 


"Ik sloeg direct een kloof en heb vervolgens mijn eigen wedstrijd gereden. Het nieuwe parcours was door de regen extra zwaar geworden. Het was met het oog op het NK, dat hier volgend jaar wordt gehouden, mooi om die ronde vast gezien te hebben. Maar dat was uiteraard niet de hoofdreden om hier te rijden. Ik beschik momenteel over een hoog niveau, dat ondertussen mijn oude niveau begint te benaderen. Dat had ik natuurlijk dit seizoen al vaker laten zien, maar richting het NK is dit weer een mooie opsteker."

Yara Kastelijn was al even content met haar tweede plaats. "Marianne Vos was gewoon te sterk voor ons vandaag. Ik heb me vervolgens op de tweede plek gericht. Ik kon op een gegeven moment Alicia afschudden en toen ben ik volle bak door gegaan voor de winst. Het was vanaf toen zaak geen fouten meer te maken. Dit geeft vertrouwen voor het NK, al zal de  concurrentie daar heel hevig zijn. Ik zet daar in op een podiumplaats. Annemarie Worst is in vorm, maar er zijn er zeker meer die zich in de strijd om de medailles kunnen mengen."

Foto: © Sportfoto