Worst en Bosman tanken vertrouwen in Vorden

Worst en Bosman tanken vertrouwen in Vorden

Annemarie Worst (vrouwen) en Gert-Jan Bosman (mannen) hebben in Vorden de plaatselijke Kasteelcross op hun naam gebracht. De wedstrijd diende als slotwedstrijd van de KNWU Topcompetitie in het veld.

Bosman (ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies) kreeg de zege bepaald niet cadeau in de Achterhoek. Vanaf de start had hij gezelschap van Milan Vader en Johim Ariesen. Waar hij met een tempoversnelling de renner van Metec-TKH wist af te schudden, bleek Vader een taaie tegenstander. "De manier waarop hij reageerde op mijn aanval, vertelde me al dat het niet eenvoudig zou worden hem af te schudden. Hij maakte ook geen foutjes, maar gelukkig kon ik op mijn sprint vertrouwen."


Bij de vrouwen won Annemarie Worst afgetekend. Zij kreeg uiteindelijk Esther van de Burg (tweede) en Karlijn Swinkels (derde) mee op het ereschavot. Worst plande spontaan een extra cross in toen ze over de streep kwam in Vorden. "Ik wilde me hier testen, maar ik denk dat ik op 1 januari ook in Baal ga rijden, omdat ik hier toch nog niet echt veel tegenstand ondervond. Richting het NK nog eens diep gaan, lijkt me verstandig."

Bij de junioren won Stijn Kalvenhaar, die ploeggenoot Luca Vreeswijk van Craft-Ten Tusscher en Koen van Helvoirt achter zich liet, bij de nieuwelingen Pim Ronhaar. Bij de amateurs won Yannick Runhart, bij de masters Patrick Somsen, bij de nieuweling-meisjes Shirin van Anrooij.