Pech maakt Van der Poel kansloos in Zolder

Pech maakt Van der Poel kansloos in Zolder

Mathieu van der Poel kon zich in de wereldbekercross van Heusden-Zolder niet in de strijd om de zeges mengen. De Nederlands kampioen eindigde op de veertiende plaats nadat hij in de slotronde lek reed.

De zege ging naar Wout van Aert. Corné van Kessel was op de negende plaats de beste landgenoot. Hij ging David van der Poel (tiende) en Lars Boom (elfde) vooraf.

Na een schermutseling in één van de eerste bochten, een schoenwissel - opnieuw na een oponthoud - in ronde drie en een lekke band in de slotronde strandde de Nederlandse kampioen uiteindelijk op plek veertien.

 


”Ik had zeker geen superdag vandaag, maar door pech zie ik hier wel een podiumplaats verloren gaan”, vertelt een ontgoochelde Mathieu van der Poel. “Het begon al bij de start. In de haakse bocht werd ik in de kant gereden. Ik kon meteen achtervolgen, maar even later was het opnieuw prijs. Op het einde van de openingsronde brak ik mijn schoensluiting. Opnieuw door een dom manoeuvre van een andere renner.”

Van der Poel begon vervolgens aan een helse achtervolging. “Maar door die kapotte schoen kon ik niet de normale kracht ontwikkelen. En wisselen kon pas in ronde drie, toen mijn reserveschoenen in de post beschikbaar waren. Dat ik zo rustig bleef bij de schoenwissel? Tja, het kwaad was toch geschied.” Maar de renner van Beobank-Corendon gaf niet op. De Nederlandse kampioen begon aan een nieuwe inhaalrace en kwam al snel in derde positie te liggen. “Ik probeerde de rest overboord te gooien. Dat lukte niet en ik heb dan maar alles op de laatste halve ronde gezet”, aldus Mathieu, die op weg leek naar de derde plaats. “Tot ik vooraan lek reed. Ik denk in die lange afdaling. Echt balen, want ik wilde wel nog graag op dat podium staan.”